Віктор Богомолов

19 жовт 2021 р.

Осіння Одеса вражає!

Цими вихідними нас зустріло гостинне місто Одеса. Повна протилежність метушливим мегаполісам - вона всеохоплююче оповита атмосферою «домашньості» та затишку.

Тут вміють заробляти на життя просто неба: хтось- граючи на музичних інструментах або демонструючи свою майстерність в танцювальному та художньому мистецтві; а комусь доводиться вдаватися до деяких хитрувань. Саме тому тут часто можна зустріти переодягнених персонажів, які пропонують туристам спільне фото, а потім натякають на грошову винагороду.

Гості міста можуть із задоволенням поспостерігати за суднами, що входять в порт, відвідати один з п’яти кращих світових театрів опери та балету, підрахувати кількість сходинок Потьомкінських сходів, посидіти на «12 стільчику», який виконує бажання, зануритися в світ кінематографу та відвідати локації зйомок всесвітньо відомих стрічок.

Тут на кожному розі чекають своїх тимчасових супутників електросамокати- справжнісінький «національний транспорт» Одеси. Крім того, туристичні маршрути дозволяють пізнати місто не тільки на поверхні, але і з глибини: одеські катакомби, що оповиті якоюсь загадковістю та недомовленістю, стирають межу між реальним часом та смутними подіями Другої світової війни.

Нічне життя не менш чарівне: з настанням сутінок головна вулиця міста осяюється м’яким світлом численних вогнів та перетворюється на великий концертний зал: з-під вмілих рук музикантів лунає п’янкий, тендітний голос скрипки. Одеса-втілення романтики, її таємничою атмосферою обожнюють насолоджуватися закохані. Одеські вулиці всіяні привабливими тематичними ресторанчиками різнонаціональної кухні, заквітчаними та акуратними.

У старій частині міста зосереджені химерні і імпозантні споруди ХІХ століття, у кожної з яких є своя особлива історія.

Багатонаціональною Одесою крокують дуже несхожі один на одного люди, які до того ж охоче демонструють власну індивідуальність у вишуканості і оригінальності свого стилю. Одеса-мама пригортає до себе, дарує тепло та почуття ейфорії кожному.

Анцифорова Валерія, учениця ІФ-10